Şırnak En Fazla Öğretmen Atanan İl Oldu

Şırnak En Fazla Öğretmen Atanan İl Oldu

Şırnak’a geçtiğimiz günlerde yapılan öğretmen atamalarında 1328 öğretmen atandı, böylece en fazla öğretmenin atandığı il Şırnak oldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın atamalarda Şırnak’a pozitif ayrımcılık yaptığını belirten Şırnak Valisi Hasan İpek, atamaların % 10’unu Şırnak’ın aldığını söyledi.

Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak’a yaptığı ziyarette Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya Şırnak’ın öğretmen sorununu ilettiklerini ve bunun sonucu ile toplam bin 328 öğretmen atandığını söyledi. Vali Hasan İpek, “Şırnak eğitim camiası gerçekten bu dönemde çok mutlu. İlk defa aynı anda bin 328 öğretmenimiz Şırnak iline atandı. Öğretmen kadromuz hemen hemen tamamlanmış gibi, pek açığımız kalmadı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ilimize geldiğinde bu problemi iletmiştik. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah Şırnak’ta en iyi bir şekilde eğitim hizmetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

“Nöbet bizim işimiz değil”

Şırnak’tan güzel haberler gelirken Bolu’daki öğretmenler ise kendilerine okullarda nöbet tutturulmasından şikayetçi. Aktif Eğitimciler Sendikası Bolu İl Temsilciliği, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak nöbet uygulamasını protesto etti. Yapılan açıklamada nöbet tutmanın öğretmenin görevleri arasında bulunmadığı, böyle bir uygulama yapılacaksa bile öğretmenlere ücretinin ödenmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada bu gibi uygulamalarla son yıllarda öğretmenlik mesleğinin itibarında büyük zedelenme yaşandığına dikkat çekildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın