Soru-Kitapçığını-Çalana-Soruşturma

Soru Kitapçığını Çalana Soruşturma

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 2015 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı sonrası soru kitapçığını alan ve sonrasında sosyal medya üzerinden diğer adaylarla paylaşan kişinin tespit edilmesiyle beraber hakkında yasal soruşturmanın başlatılıp tüm adli işlemlerin gerçekleştirileceği açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 2015 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı sonrasında soru kitapçığını alıp yayınlayarak suç işleyen kişinin belirlenmesi için gerekli tüm çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada yer alan 2015 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın görüntüleri olan soru kitapçığının bir bölümünün, sınava giren bir kişi tarafından sınav kuralları ihlal edilerek sınavın gerçekleştiği yerden çalınıp diğer adaylarla paylaşılan görüntüler olduğu belirtildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamında, sınava giren adayların ve kamuoyunun endişesini gerektirecek hiçbir durumun söz konusu olmadığı belirtilirken adayların merakla beklediği sınav sonuçlarının en kısa sürede açıklanması için yoğun bir çaba harcandığı ifade edildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın