Soru-Kitapçıkları-Savcı-Tarafından-İmha-Edilmiş

Soru Kitapçıkları Savcı Tarafından İmha Edilmiş

2010 KPSS kopya skandalı hakkında başlatılan soruşturmayı açan savcının sınava ait soru kitapçıklarını imha ettiği belirlendi.

Sınav kurallarını ihlal eden ve sınavda kopya çektiği belirlenen şüpheli 616 kişinin 2010 KPSS puanı ile atandığı ve hala kamuda görevli olarak çalıştığı tespit edildi.

2010 KPSS soruşturması dahilinde hakkında gözaltı kararı verilen 82 kişiden 64’ünün tutuklanmasının yanı sıra soruşturmada her gün yeni gelişmeler yaşanıyor.

2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı kopya skandalında ilk soruşturmayı yürüten Ş.S’nin sınava ait soru kitapçıklarını imha ettiği ve bu durumun büyük şaşkınlık yarattığı ifade edildi.

Elde edilen bilgilere göre 3 bin 227 kişiden 616’sının 2010 KPSS puanı ile memur olarak çalıştıkları memuriyeti devam eden 20 kişinin ise gözaltına alınan 82 şüpheli şahıs arasında bulunduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 hamile ve bir de çocuğunu emziren şüphelilerin yapılan işlemlerden sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Soruşturma hakkında gelişmelerin yaşanması beklenirken, gözaltına alınan şüphelilerin durumlarının ne olacağı büyük merak konusu haline geldi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın