Sözleşmeli-Er-Alımında-Değişiklik-Olacak-mı

Sözleşmeli Er Alımında Değişiklik Olacak mı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada ilköğretim ve dengi okullardan mezun olanların da sözleşmeli er olabilmek için başvuruda bulunabileceklerini belirtti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada sözleşmeli er olmak isteyenlerim Milli Savunma Bakanlığı tarafından onaylanan değişikliklerle beraber ilköğretim veya dengi okullardan mezun olsalar bile başvuruda bulunabilecekleri ve 25 yaşını doldurmuş, askerliğini yapmamış herkesin bu statüde sayılacağı belirtildi.

Askerliğini henüz yapmamış ya da askerlik görevini er veya erbaş olarak tamamlamış herkesin başvuruda bulunabileceği sözleşmeli er fırsatı için Milli Savunma Bakanlığı’na yapılan başvurular, kaynak ihtiyacı dikkate alınarak değerlendirilecek.

Milli Savunma Bakanlığı’na yapılan başvuruların er ihtiyacına göre değerlendirmeye alınacağı belirtilirken, Bakanlığın onayı ile değiştirilen düzenlemeden önce sözleşmeli er olabilmek için başvuruda bulunan adaylarda en az ortaöğretim mezunu olmaları şartının arandığına dikkat çekildi.

İş umuduyla bekleyen binlerce kişide heyecan yaratan düzenlemenin ardından alınacak olan personel sayısının ilerleyen zamanlarda belirleneceği belirtildi.

, , , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın