Stajyer-Öğretmenlik-Uygulaması-Bitiyor

Stajyer Öğretmenlik Uygulaması Bitiyor

Genç öğretmenlerin yaptığı stajyer öğretmenlik uygulamasının kaldırılması için yönetmelik çalışması yapılıyor.

Stajyerlik döneminin bittiğine dair açıklama Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’tan geldi. Koncuk, sosyal paylaşım platformu Twitter’da yaptığı açıklamada genç öğretmenlere yaptırılan stajyerliğin tamamen kaldırılması için bir yönetmelik çalışması yürütüldüğünü haber verdi.

Twitter’daki bir takipçisinin sorusu üzerine açıklama yapan Koncuk, stajyerliğin kaldırılması için yönetmelik çalışması yapıldığını söyledi. İşini iyi yapan öğretmenin her şekilde stajyerliğinin kalkacağını belirten Koncuk, performansında düşme yaşanan öğretmenlerin yazılı şekilde uyarılacağını, eksiklerini düzeltmesinin isteneceğini aktardı. Koncuk, yazılı sınavda sıkıntı yaşanmayacağını, yapılacak mülakat sonuçlarının da yazılı sınava paralel çıkacağını, sürecin belgelendirileceğini dolayısıyla öğretmenlerin bu konuda kaygılanmaması gerektiğini söyledi.

Koncuk’un açıklama yapmasına neden olan twitte öğretmenlerin adaylıklarının kalkıp kalkmayacağını net bir şekilde bilmemelerinden dolayı başka sendikalara üye olduklarına dikkat çekiliyordu.

Koncuk’un açıklaması sonrasında şimdi öğretmenler stajyerliği kaldıran söz konusu yönetmeliğin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ne zaman ve nasıl bir içerikle yayınlanacağını merak ediyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın