Paintball İstanbul

Sınav Stresini Atmak İçin Paintball Oynayın!

Kpss, Ygs, Yds, Lys, İlkokuldaki sınavlar, Lise sınavları, Üniversitedeki vize, final sınavları … Türkiye’de bir gencin hemen hemen tüm bu sayılan alanlarda sınava girmişliği vardır. Yoksa da henüz girmemiş veya hazırlanıyordur.

İşte bu hazırlanma sürecinde birçok öğrenci sınav stresine kapılmakta, uyku sorunu çekmekte ve konsantre olamamaktadır. Tüm bunlar öğrencinin kaygı düzeyinin ya tamamen yükselmesine ya da tamamen düşmesine neden olmaktadır. Peki bu stresten nasıl kurtulabiliriz?

Oyun! Tamam ama nasıl bir oyun? Counter ya da Battlefield gibi online oynanabilen bir oyun mu? Halı saha maçı gibi sadece erkeklerin oynayabileceği bir oyun mu? Satranç, dama gibi sadece iki kişinin oynayabileceği ve kafa yoran bir oyun mu? Bilgisayar oyunları mı? Konsol oyunları mı? Cep telefonu ya da tabletimizden oynadığımız oyunlar mı? Yoksa….

Yoksa Paintball oyunu mu? Tabi ki evet! Yukarıda saydığımız tüm oyunlar ya belli bir kesime hitap etmektedir. Ayrca bu oyunların çoğu tarzı stres atmaktan öte beyni daha çok yormaktadır. Peki paintball sporunu diğer oyunlardan ayıran temel özellikler nedir? Neden sınav stresini atmak için paintball oynamalıyız?

Öncelikle her yaşa ve her kesime hitap etmektedir. İlkokulda olun üniversitede olun farketmez, her yaştan bireyler bu oyunu oynayabilir. Ayrıca belli bir gruba hitap etmez. Yani sadece kızlar ya da sadece erkekler için değildir. Paintball, içinde birlikte hareket etmeyi gerektiren, takım olmayı barındıran ve strateji içeren bir oyundur. Güvenlik açısından hiçbir sakıncası olmayan bu spor, kurallar iyi uygulandığında çok zevkli bir hale gelmektedir. Sınava beraber gireceğiniz sınıf arkadaşlarınızla, okul arkadaşlarınızla, dershanedeki arkadaşlarınızla bu oyunu oynamanız size hem moral verecektir hem de arkadaşlarınızı daha iyi tanımanıza olanak sağlayacaktır.

Hızlı ve atletik hareket ederek vücudunuzu, stratejik ve taktik becerilerinizi sahaya uygulayarak da beyninizi zinde tutmanızı sağlayan bu oyun, sınav öncesi stres atmanızı sağlayacaktır. İstanbul’da yapılan bir araştırmaya göre de paintball oynayan insanların %92’si bu oyunun çok iyi bir stres atma oyunu olduğunu belirtmiştir. Tabi ki bu oyunun nasıl etkili olduğunu oynamadan anlayamazsınız. Peki Paintball nerede oynanır?

Size vereceğimiz yerler İstanbul’da bulunmaktadır. Bu yerler test ettiğimiz ve bizzat bizim de oynadığımız alanlardır. Sınıfça, ailece ya da arkadaşlarımızla gideceğimiz için bu tip yerlerin geniş bir alanda bulunması ve piknik yapabileceğimiz yerlerinin de olması gerekmektedir. Aşağı test ettiğimiz iki paintball sahasında da mangal yerleri, piknik masaları bulunmaktadır. Bu iki yer de ormanlık alan içinde bulunmaktadır. Sitelerini aşağıda verdiğimiz 2 yer de İstanbul’da Paintball oynamak isteyenlere gerçekten iyi hizmet vermektedir.

Marmara Paintball İstanbul
Nokta Paintball

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın