Şubat 2017 Ataması

Şubat 2017 Ataması

Şubat 2017 ataması, tüm öğretmen adaylarının merakla beklediği bu atama için sonunda resmi kaynaktan daha net bir açıklama geldi. Bu kaynak da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz oldu. Bakan İsmet Yılmaz Şubat 2017 ataması için sorulan sorulara cevap verdi.

Şubat 2017 Ataması Olacak mı?

Birçok öğretmen adayının merakla beklediği Şubat 2017 ataması ile ilgili bilgi veren Bakan İsmet Yılmaz, bu konudaki temel noktanın Devlet Personel Başkanlığı’ndan gelecek haberle ilintili olduğunu belirtti. Bu konuda ihtiyacın olduğunu belirten İsmet Yılmaz, aslında atamanın sinyallerini de vermiş oldu.

Bilindiği üzere Başbakan Binali Yıldırım Şubat atamalarında 500 engelli öğretmen ataması yapılacağını belirtmişti. Bu da Şubat 2017 ataması olacağına dair bir başka sinyal. KpssKonu.Com olarak şu ana kadar yapılan açıklamalar ışığında beklentimiz atamanın olacağı yönünde. Tabi ki kesinlik belirtemeyiz fakat son açıklamalar bize bunu gösteriyor. Umarız öyle de olur. Fakat atamanın olması tek başına tabi ki yeterli değil, hangi branşlardan ne karad alım yapılacağı da önem teşkil etmekte.

Benim Vereceğim Bir Karar Değil

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Şubat 2017 ataması ile ilgili sorulara karşılık, bunun tek başına verebileceği bir karar olmadığının altını çizdi. Yılmaz, Başbakanın, Maliye Bakanının ve Devlet Personel Başkanlığın’dan gelecek haberlerin bir atama olup olmayacağının belirleyeceğini söyledi. Ayrıca Türkiye’nin öğretmene ihtiyacı var diye ekledi.

Buradan anladığımız İsmet Yılmaz,  öğretmen adaylarının beklentilerinin farkında, öğretmen ihtiyacını da söylemlerinde belirtiyor. Bu ve diğer ek açıklamalar da atamanın yapılacağına dair bize sinyal vermekte. Geleceğini en kısa sürede şekillendirmek isteyen, şu anda işsiz olan, sözleşmeli olarak öğretmenlik görevlerini icra edenler ve bu seneden ümidini kesip bir sonraki KPSS sınavına hazırlanmakta olan öğretmen adayları mevcut. Umarız atama bekleyen tüm öğretmen adayları da Şubat 2017 atamasında istedikleri atama sayısına kavuşurlar.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın