Taşeron-İşçiler-Kadroya-Alınacak-mı

Taşeron İşçiler Kadroya Alınacak mı

​Karayolları’nda taşeron statüsünde çalıştırılan 6 bin 400 işçiye müjdeli haberi Başbakan Ahmet Davutoğlu 30 Nisan’da verip kadroya alınacaklarını açıklamıştı.

Karayolları’nda taşeron statüsünde çalıştırılan 6 bin 400 işçiye müjdeli haberi Başbakan Ahmet Davutoğlu 30 Nisan’da vermişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu taşeron işçilerin kadroya alınacaklarını açıklamıştı. Ancak çalışanların ifadelerine göre durum pek iç açıcı olmadığı belirtiliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde kadrolu olma fırsatından yararlanmanın koşulları yazılı olduğunu belirten çalışanlar, önce biriken haklar için açılan davaların bu ayın 18’ine kadar davayı geri çekileceğini ifade eden kadrolu olmak isteyen çalışanlar, en az 60 – 70 bin lira tazminattan vazgeçilmesinden hoşnut değil.

Kadronun garanti olacağından endişelenen taşeron işçiler, kadroya alınmaları durumunda da 3. sınıf cetvelden maaş alacakları için oldukça kaygılılar.Yol-İş Sendikasının da bu konuda pasif kaldığını savunan çalışanlar, haklarında çok sayıda usulsüzlük, yolsuzluk iddiası ve davası olduğunu  ifade etti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın