Taşeron-İşçiler-Kadroya-Alınmayacak

Taşeron İşçiler Kadroya Alınmayacak

Bakan Mehmet Şimşek katıldığı bir programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, taşeron işçiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Mehmet Şimşek gündeme ilişkin merak edilen ve sorulan tüm sorulara yanıt verirken, işçiler hakkında yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek açıklamalarında 800 bin civarında taşeron işçiyi kadroya alma gibi bir planlarının olmadığını ifade ederken, sebebinin ise taşeron işçilerin aynı iş kolunda bulunan işçilerle aynı maaşı alması bununda 25 milyar lira civarında bir tutara tekabül etmesi olduğunu söyledi.

Bu konuya alakalı bir kanun üzerinde çıkardıklarını belirten Bakan Şimşek, söz konusu kanun ile taşeron işçilerin özlük haklarının garanti altına alındığını ifade ederken, 1 yıl içerisinde taşeron işçilerin tüm haklarının ve durumlarının iyileştirilmesi için gerekli adımların atıldığını söyledi.

Bakan Şimşek, hizmet alımına dair tüm konularda mevcut sistemin devam edeceğini belirtirken, asli işi yapanların kadroya geçirilmesine yönelik adımlar atıldığını ifade etti.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın