Taşeron-İşçilere-Kadro-Müjdesi-

Taşeron İşçilere Kadro Müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçilerin büyük bir merakla beklediği kadro konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Faruk Çelik kısa süre içerisinde taşeron işçilere kadro verilmesi için yoğun bir çaba harcandığını müjdeledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taşeron işçilere büyük oranda zam yapılacağına dair vaatte bulundu.

İktidara gelmesi halinde taşeron işçinin kalmayacağını söyleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, imzaladıkları toplu iş sözleşmesi ve bu sözleşmenin gerekleri ile birlikte partide taşeron işçinin kalmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, partide çalışan taşeron işçilerin kadroya geçmesi ile birlikte maaşlarının da yükseldiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu açıklamalarının devamında, taşeron işçilerine yüzde 70 oranında zam yapılacağı sözü vererek iktidar olmaları halinde işçilerin sendikasının olacağını ve taşeron işçinin kalmayacağını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte işçilerin zamlarında yapılan değişiklikler şu şekilde;

Partide çalışan 38 taşeron işçi kadroya alındı ve maaşına yüzde 70 zam uygulandı. Bu uygulama ile birlikte maaşları bin 150 TL olan taşeron işçiler imzalanan sözleşme ile birlikte alacakları ücret 2 bin 400 TL’ye yükseltildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın