Taşeron-İşçilere-Ne-Olacak

Taşeron İşçilere Ne Olacak

Hükümetin seçim öncesi ellerinde yargı kararı olan karayolları işçilerine uzunca bir süredir hak etmiş oldukları kadroları verdiği belirtildi.

Taşeron işçilerin haklarını savunanlar halen pek çok kamu kurumunda asıl işi yapan taşeron işçilerin bulunduğu ifade ederken, bu durumda bulunan kişilerin seçim sonrası işlerini kaybetme korkusu yaşadığı ve yaşananlardan endişe etmeye başladığı belirtildi. Ak Parti iktidarı döneminde işe başlayanların işlerini kaybetme endişesi olduğu ve durumlarını garanti altına almak istedikleri ifade edildi.

Taşeron işçiler konusunda geniş kapsamlı somut bir adım atılması gerektiği ortak görüş olarak bildirilirken, kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin belli olması için taşerona verilebilecek işler ve görevler ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının hükümet kurulur kurulmaz çıkarılmasının gerektiğine dikkat çekildi. Bu sayede kadroya geçirilecek taşeron işçiler belirlenebileceği ifade edildi.

Taşeron konusunda atılabilecek en önemli adımın, taşeron işçilerinin tamamının kadroya geçirilmesi ve taşeron işçi istihdamının bundan sonra sadece Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmesi olduğu belirtilirken, bu talebim gerçekleştirilmesi durumunda partiler hem vaatlerinin arkasında durmuş olacağı hem de sorunların kalıcı olarak çözüleceği belirtildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın