Teknik-Lise-Öğrencilerinin-Büyük-Korkusu

Teknik Lise Öğrencilerinin Büyük Korkusu

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği gereğince alan ve dala geçişlerde, Mesleki Anadolu Liselerinde sınıf tekrarı olan öğrenciler dahil alan eğitiminin başlaması için en az 10 öğrenci, dala geçiş eğitimlerinin başlayabilmesi için en az 8 kayıtlı öğrencinin bulunması gerekli.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde belli bir alan tercihi yaparak mesleki eğitimine başlayan öğrencilerin sayısında herhangi bir sebepten dolayı azalma gerçekleşmesi durumunda okuyan diğer öğrenciler mezun olana kadar bölümün kapatılması söz konusu olmayacak.

Bu durum dal öğrencileri içinde geçerli olacak. Tıpkı alan öğrencileri gibi yeterli sayıda kayıtlı öğrenciye sahip olup, eğitimine başlayan öğrencilerin sayısında herhangi bir sebepten dolayı azalma olması durumunda okuyan tüm öğrenciler mezun olana kadar bölümün kapatılması mümkün olmayacak.

Ancak alan seçimini yapıp eğitim öğretimine başlayan öğrenciler, dal seçimini yapmadan önce kayıtlı öğrencilerin sayısında herhangi bir sebeple azalma gerçekleşmesi durumunda seçmiş olduğu alanın hiçbir dalını tercih edemeyip eğitimini yarıda bırakma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konu hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın