Temel-Bilimler-Mezunlarına-İş-Garantisi-Verilecek-mi

Temel Bilimler Mezunlarına İş Garantisi Verilecek mi

Teknoloji Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamalarda temel bilimler bölümünden mezun olacakları ilgilendiren önemli ifadelere yer verdi.

Teknoloji Bakanı Fikri Işık, temel Bilimler mezunu olacakların iş istihdamı konusunda bilgilendirmelerde bulunarak, Yüksek Öğretim Kurumu ile üniversite sınavlarında ilk 2 bine giren öğrencilere kamu kurumlarında iş garantisi verme gibi konular üzerinde çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti.

Üniversite sınavlarında üstün bir başarı göstererek ilk 2 bine giren adaylar için kamu kurumlarında iş garantisi verilmesi konusunda Yüksek Öğretim Kurumu ile çalışma içerisine gireceklerini ifade eden Fikri Işık söz konusu uygulama kapsamında başarılı olan öğrencilere üniversitede asistanlık, TÜBİTAK’da sınırlı sayıda olmak şartıyla iş garantisi verme gibi çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Konuya dair tüm merak edilen sorulara içtenlikle yanıt veren Bakan Fikri Işık, öğrencileri meslek seçme konusunda etkileyen en önemli faktörün okudukları bölümün sonunda verilen iş imkanlarının olduğunu belirtti.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın