Tercih Kılavuzundaki Hata 63 Memura İşini Kaybettirdi

Tercih Kılavuzundaki Hata 63 Memura İşini Kaybettirdi

KPSS tercih kılavuzundaki bir hata yüzünden Sağlık Bakanlığı’nda 63 memur işten çıkartıldı. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KPSS tercih kılavuzunda bulunan bir hata yüzünden Sağlık Bakanlığı’nda 63 memurun işine son verildiğini söyledi.

Mahkemenin, kılavuzdaki hata dolayısıyla çevre sağlığı teknikerliğine yapılan tüm atamaları iptal ettiğini belirten Kahveci “Bakanlık bu kadrolara atanmış kişilerin işlerine son verdi.” dedi.

Çalışanların haksız yere mağdur edildiklerini dile getiren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2013 yılında yapılan KPSS başvuruları sonucunda devlet memurluğu kadrosuna atanan ve memuriyetlerinde asaletleri de tasdik edilerek devlet memuru olan 63 çevre sağlığı teknikerinin kadrolarının mahkeme kararı uyarınca birer birer iptal edildiğini vurguladı. Memuriyetleri sonlandırılan 63 kişinin suçsuz oldukları halde mağdur edildiklerini vurgulayan Kahveci, “Bu kişilerin KPSS tercihlerinde ya da memuriyetlerine atanmaları esnasında, idareyi yanıltacak herhangi bir yanlış ve yalan beyanları olmadı. Söz konusu 63 kişi tüm işlemlerini ÖSYM’nin istediği doğrultuda yapmışlar ve puanları ile atanmışlardır. Memuriyetlerinin sona erdirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir.” diye konuştu.

Memuriyetlerinin sonlanması ile bu kişilerin tüm hayatlarının alt üst olduğuna dikkat çeken Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu arkadaşlarımızın yaklaşık iki senedir, özel hayatlarını, aile hayatlarını bulundukları konuma göre düzenlemiş maddi ve manevi planlamalarla bir takım yükümlülükler altına girmiş olma ihtimalleri de yüksektir. Mahkeme kararlarına rağmen yapılan kaçak binalar, gelsin yıksın bakalım hangi babayiğit yıkacakmış türünden meydan okumaların olduğu ve mahkeme kararlarının uygulanamadığı bir ülkede sırf idarenin yaptığı bir yanlış ya da hatadan dolayı cumhurunun içinden olan 63 kişinin mağdur edilmesi cumhuriyete de yakışmaz”

Mağdur olanların dava açması gerektiğini söyleyen Genel Başkan Önder Kahveci: “Bu kişiler, memuriyetlerini sonlandırıldığı kararı kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren 60 gün içinde yargıya müracaat ederek haklarını aramalıdırlar. Bu hak mücadelesinde Türk Sağlık-Sen onların yanlarında olacaktır.” dedi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın