Uludağ-Üniversitesi-Açıköğretim-Fakültesi-Kuracak

Uludağ Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kuracak

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, en kısa zaman içerisinde açıköğretim fakültesi kuracaklarını söyledi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi’ni dört yıl içerisinde ikinci nesil üniversite haline getirmeyi ve üçüncü nesil üniversite için alt yapıyı hazırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bununla birlikte eş zamanlı olarak eğitim programlarının iyileştirilmesi konusunda çalışmalarının olacağını da ifade eden Ulcay, gelişmiş bir ülkede üniversitelerin çalıştıkları ve ürettikleri teknoloji o ülkenin ilgili sektörlerinden ileri olması gerektiğini, Türkiye’deki sanayicilerin elindeki teknoloji bizim üniversitelerimizden daha ileride olduğunu belirtti.

Bir ülkenin kalkınabilmesi için teknoloji üretmesi gerektiğini ifade eden Ulcay teknoloji üretmek üniversitenin 2. neslini gösterdiğini, bunu ticarileştirmek ise 3. neslini göstereceğini belirtti. Bu dönüşüm sağladığı sürece ülkenin kalkınmasına ciddi katkı koymak söz konusu olacağını belirten Ulcay, Türkiye’deki üniversitelerin hepsinin birinci nesli göstermektediğini ve kendi elemanlarıni yetiştirdiklerini ifade etti.

Öğrencilerin bitirme ve tez konularının yanında iş bulmalarını bile takip etmediklerini belirten Ulcay şu anda kendi üniversitelerinden mezun olanların iş takibi bile ellerinde mevcut olmadığını ve bu konuda ne gerekliyse yapılacağını ifade etti. Ulcay, bu sebepten ötürü bilgi işlem alt yapısını temellendirip açıköğretim fakültesini kurmalarının gerekli olduğunu belirtti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın