Umutlu-Bekleyiş-Sürüyor

Umutlu Bekleyiş Sürüyor

İnfaz koruma memuru olmak isteyen adayların bekleyişi devam ediyor. 2015 yılı içerisinde 25 bin yeni infaz koruma memuru alınacağı duyurusu adayları heyecanlandırırken, alımın hangi aylarda yapılacağı henüz kesinleşmedi.

Adalet bakanı Bekir Bozdağ 2015 yılı içinde 25 bin kadar yeni infaz koruma memuru alınacağını açıkladı. Alımın hangi ayda yapılacağı henüz netleşmedi ancak öngörüler 2015’in ilk 6 ayı bitmeden alımların başlayacağı yönünde. Adaylarda KPSS puanı şartı aranacak, kilo ve boy standartları ve yaş sınırlaması olacak. Alınacak memur sayısının 25 binin üzerine de çıkabileceği kulislerde konuşuluyor. İnfaz koruma memuru maaşlarının ise 1700 TL civarında olması bekleniyor.

İnfaz koruma memuru olarak atanabilmek için KPSS’den en az 40 puan almış olmak ve 25 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. En az lise mezunu olmak da aranan şartlar arasında. 7 yıl görev yaptıktan sonra memurlar polisliğe geçebilecek. Aynı zamanda silahlı görev de yapabilecekler.

İnfaz koruma memuru olmak isteyen adayların gözü kulağı şimdi konuyla ilgili yapılacak yeni açıklamalarda.

, , , ,

1 Yorum Yapılmış: Umutlu Bekleyiş Sürüyor

  1. muhittin ay 05 Mart 2015 at 07:08 #

    bunlar bilipde mi konuşuyor laf olsun diyemi? ben bu kurumda çalışıyorum kpss 70 puan altında alan henüz kimse görmedim. yani burda çalışan insanların kalitesini küçümsemek elinden gelen neyse yapıyor bu medya. 40 puan ne ya :))))))

Bir Cevap Yazın