Üniversitelere-Yeni-Düzenleme-Gelecek-mi

Üniversitelere Yeni Düzenleme Gelecek mi

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlemeye alınan Bölgesel Gelişmede Üniversitelerin Rolü toplantılarının birincisi gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A.Yekta Saraç yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan Adıyaman, Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Atatürk, Batman, Bitlis Eren, Bingöl, Dicle, Erzincan, Erzurum Teknik, Hakkâri, Iğdır, İnönü, Kafkas, Mardin Artuklu, Muş Alparslan, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Yüzüncü Yıl üniversitelerinin rektörleri ve yetkilileri katıldı.

Yükseköğretim Kurulu tarafıdan yapılan açıklamada ülkelerin gelişme ve kalkınma odaklı stratejilerinde bölgesel gelişmenin en önemli gündem başlığı haline geldiğine dikkat çekilirken, ülke olarak 2023 yılı hedeflerine ulaşılmasına yönelik olarak Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi hazırlandığı ifade edildi.

Bu süreçte bölgelerin rekabet gücünün geliştirilmesinde üniversitelerin bulundukları bölgelere sağlayacakları katkının önemine dikkat çekilirken, açıklamada üniversitelerin öncelikle bulundukları şehir ve bölge ile bütünleşerek iktisadi ve sosyal sermayeyi geliştirmeleri gerektiğinin altı çizildi.

Toplantıya katılan rektörlerin ve yetkililerin, düzenlenen toplantı ve izlenecek olan stratejiden memnun oldukları belirtilirken, yapılması planlanan yeniliklerin, üniversitelerin büyümesi ve gelişmesi konusunda büyük katkı sağlayacağı yönünde görüş bildirdiği ifade edildi.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın