vazife malullerine %25 zam

Vazife Malullerine %25 Zam

Yapılacak düzenlemeyle TSK ve Emniyet mensubu vazife malullerinin aylıklarına % 25 zam gelecek. Konuyla ilgili açıklama Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı mensubu vazife malullerinin aylıklarına % 25 oranında zam yapılmasıyla ilgili yasal düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini duyurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’ye ait, şehit ailelerine tahsis edilen maaşlara zam yapılması ile ilgili çalışma ve projelere dair yazılı soru önergesini cevaplayan Yılmaz, harp malullüğü kapsamında hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri ile maluller ve vazife malullerinden sadece erbaş ve erlere bağlanacak aylıkların yüzde 25 oranında yükseltildiğini hatırlattı.

Bakan Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatı mensupları dahil olmak üzere vazife malullerinin tamamının aylıklarının yüzde 25 oranında artırılması ve vazife malullüğü hükümleri kapsamında hayatını kaybedenlerin anne ve babalarına bağlanacak aylıkların asgari ücret tutarına yükseltilmesine ilişkin yasal düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Yılmaz, maluliyet ve sakatlık derecesine bakılmaksızın gazilere ÖTV’siz araç satın alma imkanı getirilmesi konusunun da Milli Savunma Bakanlığı ve ilgili bakanlıklarca değerlendirildiğini belirtti.

, , , ,

3 Yorum Yapılmış Vazife Malullerine %25 Zam

  1. mehmet 09 Haziran 2016 at 11:33 #

    ötv ckdımı

  2. ertan 28 Nisan 2016 at 09:30 #

    TÜM KURUMLARA DİLEKÇE VERDİM. İNŞALLAH 45/C RÜTBELİ PERSONEL HAKETTİĞİNİ ALIR. İNŞALLAH. BU KONUDA ÇALIŞMASI OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

  3. ferat 20 Mayıs 2015 at 09:19 #

    ne zaman gelecek miş ki bu zam

Bir Cevap Yazın