Yeni-Kariyer-Kadroları-Oluşturuluyor

Yeni Kariyer Kadroları Oluşturuluyor

Kamu kurumlarında çalışanlar için bilişim alanında büyük değişiklikler yapılacak. Kariyer uzmanı olarak bilişim uzmanlığı kadrosu oluşturulacak.

Kalkınma Bakanlığı tarafından düzenlenen Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planına göre, bilişim personellerinin çalışmalarına yönelik birkaç değişiklik yapılacağı belirtildi.

Kamu kurumlarının e-devlet projesi kapsamında hazırlama ve yönetme kapasiteleri ile birlikte bilgi işlem çalışanlarının yetkinliklerinin geliştirilmesi ve bu birimin çalışanlarına dair özlük haklarına kadar uzanan köklü bir değişiklik yapılmasının gündemde olduğu belirtildi.

Yapılacak olan değişikliklerle kurum çalışanları ile kurum arasında çeşitlilik sağlanıp bilişim personeli çalışma sistemlerinin basit ve daha adil duruma getirilmesi amaçlanacaktır.

Kamu kadrosu içerisinde bilişim uzmanı ve bilişim uzman yardımcısı alanlarının da eklenmesi düşünülüyor.

Ancak bu alanlarda çalışmak için gerekli özelliklerin sağlandığına ve yeterlilik gösterebileceğine dair belli bir işe alım süreci ve yetenek sınavlarından geçmek gerekecek.

Bu sebeple uygulanması planlanan bu değişiklikler kapsamında kamu kurumlarındaki bilişim alanında istihdam edilebilmesi için Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmiş olmak yeterli olmayacak.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın