Yer-Değiştirme-Yönetmeliği'nde-Değişiklik

Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde Değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere kolaylık sağlanması amacıyla valilikler tarafından belirlenecek olan eğitim bölgeleri içinde bulunan diğer okullar arasında yer değişimi yapmayı planlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdür Vekili Fethi Fahri Kaya, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği İlgili tüm kişilerin görüşlerini dikkate alarak bazı değişiklikler yapmak istediklerini açıkladı.

Kaya, yapmayı planladıkları değişikliklerden önce Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatı ile tüm eğitim camiasının ve sivil toplum kuruluşlarının görüşüne başvurduklarını belirtti. Bu görüşlerinde etkisiyle Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapacakları değişiklikler hakkında çok olumlu sonuçlar ile karşılaştıklarını vurguladı.

Kaya yapılması düşünülen değişiklikler hakkında şu bilgileri paylaştı;

Yer değiştirmelerin büyük şehirlerde valilikler tarafından belirlenecek olan eğitim bölgeleri içerisinde yapılacak. Öğretmenlerin görevli olarak çalıştığı okulun eğitim bölgesine en yakın okullara rotasyonu ile sadece çalıştığı yerleri değiştireceğiz.

Aynı eğitim bölgesinde çalışan öğretmenlerin ise kendi aralarında yer değişim yapılacak.
Ancak ara sınıflarda bulunan öğretmenlerimizin rotasyonları gerçekleştirilmeyecek. Öğrencilerini 4. sınıftan mezun etmeyi beklemeleri ile ilgi yeni düzenlemeler yapılacak

Bu değişiklikleri yapma sebebimiz öğretmenlerimizin kurulu düzenlerinin bozulmaması ve onlara olabildiğince kolaylık sağlayabilmektir. Bu değişiklikler ile öğretmenlerimizin bulundukları eğitim kurumuna daha şevkle ve heyecanla hizmet vermeleri amaçlanmıştır.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın