YGS-İptal-Olacak-İddiası

YGS İptal Olacak İddiası

Kopya skandalı sebebiyle gündemden düşmeyen 15 Mart pazar günü gerçekleştirilen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın iptal olacağı iddiası sınava giren ve büyük beklentileri olan adayları oldukça korkuttu.

Ancak korkulan olmadı ve ÖSYM tarafından oldukça sert bir dille tüm asılsız iddialar reddedildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, gerçekleştirilen sınavda başarısız olan adaylar tarafından ortaya atılan iddialar tamamen asılsız ve gerçekdışı olduğu ifadeleri yer aldı.

Bazı yerel ve ulusal gazetelerin manşetlerine taşıdığı bu asılsız iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtmek amacıyla söz konusu açıklamaları yapma gereği duyulmuştur.

ÖSYM yaptığı açıklamalarda, sınav sistemi konusunda hak ve adaleti sağlayan, gerekli güvenlik sistemleri hakkında birçok yeniliğe imza atan ve 2 milyon 46 bin adayın katıldığı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nı düzenleyen ÖSYM hakkında birkaç adayın yapmış olduğu sınav kurallarına aykırı hareketten ötürü acımasızca ve asılsız iddialar ortaya atan medya kuruluşlarını daha özenli haberler yapmaları konusunda sert bir dille uyardı.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın