YGS-Suçlusu-Yakalandı

YGS Suçlusu Yakalandı

Her yıl düzenlenen ve milyonlarca öğrencinin katılımıyla Türkiye’nin geleceğine ışık Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda kopya skandalının suçlusu adaya özel soru kitapçığı uygulamasıyla yakalandı.

Sınav kurallarına aykırı davranışlarda bulunan aday hakkında verilecek olan karar merak edilirken, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’ndan, adaya özel sınav kitapçığı uygulamasıyla yakalanan İ. Y. İsimli şahsın sınavının iptal olacağı ve 2 yıl süreyle sınavlardan men edileceği açıklaması yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı sırasında soru kitapçığının 11. ve 12. numaralarına ait sayfaları koparıp sosyal medya üzerinde paylaşan İ. Y. adlı kişinin adaya özel soru kitapçığı uygulamasını hesap edememesi sebebiyle yakalandığı ve bu tür kuralsızlıkların tekrar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın devamında, İstanbul başta olmak üzere alt yapısı tamamlanan tüm şehirlerde elektronik sınav uygulamasının hayata geçirileceği ve ÖSYM’nin yeni uygulamasıyla oldukça olumlu sonuçlar elde edeceği belirtildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın