YGS’ye-Girecek-Adaylar-İçin-ÖSYM’den-Önemli-Duyuru

YGS’ye Girecek Adaylar İçin ÖSYM’den Önemli Duyuru

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi 15 Mart’ta yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS-2015) girecek olan adayların sınav giriş belgelerini almak için 5 Marttan itibaren ÖSYM’nin Aday İşlemleri sisteminden (https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) edinebiliyorlar.

Fakat ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi şifresini kaybeden veya unutan adaylar sisteme giremeyeceklerini sınav giriş belgelerini alamayacaklarını haberini yayınladı. Bu sebeple ÖSYM adayların şifre edinebilmek aşağıdaki yolları izlemeleri gerektiğini belirtti;

Bunların birincisi olarak, https://ais.osym.gov.tr adresinden sisteme gelerek ŞİFREMİ UNUTTUM bölümüne girmeleri, oradan karşılarına çıkan soruları -daha önceden sorulara vermiş oldukları cevaplarla aynı olmaları şartıyla- cevaplayarak alabilirler.

İkincisi olarak, Yükseköğretime Geçiş Sınavına girecek olan adaylar sorulan sorulara doğru cevap veremediğinden dolayı İnternet Erişim Şifresine yukarıda bahsedilen yoldan da öğrenemezlerse yeni şifreyi alabilmeleri için ÖSYM’nin belirlemiş olduğu sınav koordinatörlüklerine veya YGS için ÖSYM’ce yetki verilmiş başvuru merkezlerine nüfus cüzdanları veyahut pasaportla giderek 5.00 TL karşılığında İnternet Erişim Şifrelerini temin edebilirler.

Adaylar ÖSYM’ce yetki verilmiş başvuru merkezlerine ve sınav koordinatörlüklerine aşağıda belirtilen linkten ulaşabilirler.
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/YGS/SinavKoordinatorlukleriveBM06032015.pdf

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın