Yüksek Lisanslı Uzman Ebeler Geliyor

Yüksek Lisanslı Uzman Ebeler Geliyor

Ak Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul’un hazırladığı kanun teklifi, yüksek lisans eğitimi alan ebelere “uzman ebe” unvanı verilmesini talep ediyor.

TBMM Başkanlığı’na Ak Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve diğer destekçi milletvekillerinin imzalarıyla sunulan torba yasa teklifine göre, lisans mezunu ebelere kendi meslek dallarında yüksek lisans eğitimi alarak uzmanlaşma şansı verilecek. Yüksek lisans diplomalı bu ebeler uzman ebe olarak görev yapacak.

Sağlık Bakanlığı düzenleyecek

Ebeler mesleki alanlarında belirlenecek esaslar dahilinde yetki belgesi alacak, yetki belgesi alınacak eğitim programlarının organize edilmesi, belgelendirme, belgelerin onayı ve iptali gibi konular ile uzman ebelerin ve yetki belgesi alan kişilerin görev, yetki ve sorumlulukları Sağlık Bakanlığınca düzenlenecek.

Teklifte İstanbul’da Bilimleri Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmasına da yer verildi. Üniversite’nin mütevelli heyetinde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı da yer alacak.

Kamu – özel işbirliğinde yetkili Türk mahkemeleri

Sağlık Bakanlığı’nın özel sektörle işbirliğine girerek yeni tesisler yaptırması ya da hizmet alması ile ilgili kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde de değişiklik istendi. Değişiklik teklifine göre, kamu – özel işbirliği uygulamasında çıkacak ihtilafların çözümünde Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri görevli ve yetkili olacak. Davalar Türkiye’de görülmese bile Türk hukuku uygulanacak.

Torba yasa teklifinde elektrikte kayıp kaçağa ilişkin düzenleme, 638 sayılı Gençlik ve Spor Bakanlığı‘nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede taşra teşkilatı ve bağlı kuruluşlarla ilişkiler maddesinin yeniden düzenlenmesi ve kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetinden elde edilen gelirler de ele alınıyor.

29 maddelik torba yasa teklifi, daha önce verilen tekliflerle benzer nitelikte bazı maddeleri de içeriyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın