Kpss Haberleri | Memur, Öğretmen, Üniversite ve YGS Haberleri http://www.kpsskonu.com Tue, 25 Dec 2018 12:47:50 +0000 tr-TR hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.19 82898232 Kpss 2019 Ders Dağılımları http://www.kpsskonu.com/haberler/kpss-ders-dagilimi-2019/ http://www.kpsskonu.com/haberler/kpss-ders-dagilimi-2019/#comments Tue, 25 Dec 2018 12:47:12 +0000 http://www.kpsskonu.com/?p=5959 Bu yazımızda KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavına yönelik bilgi vereceğiz. Liseden mezun olan her öğrenci KPSS sınavını duymuştur. Peki gerçek anlamda KPSS Nedir? Bu sınava kimler girebilir? Sınavda kaç soru var? Bu sınavlara hazırlanırken nelere dikkat etmeliyiz? KPSS Nedir? Kamu alanlarında çalışmak isteyen adayların girdikleri sınavdır. Temel anlamda 3 tane KPSS sınavı vardır. Bunlar: […]

Bu yazı Kpss 2019 Ders Dağılımları ilk olarak şurada görüldü: .

]]>

Bu yazımızda KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavına yönelik bilgi vereceğiz.

Liseden mezun olan her öğrenci KPSS sınavını duymuştur. Peki gerçek anlamda KPSS Nedir? Bu sınava kimler girebilir? Sınavda kaç soru var? Bu sınavlara hazırlanırken nelere dikkat etmeliyiz?

KPSS Nedir?

Kamu alanlarında çalışmak isteyen adayların girdikleri sınavdır. Temel anlamda 3 tane KPSS sınavı vardır. Bunlar: KPSS Lisans, KPSS Önlisans ve KPSS ortaöğretim. Bunları kısaca açıklayacak olursak:

KPSS Lisans: 4 yıllık ve üstü lisans programlarından mezun olan adayların girebildiği sınavdır.
KPSS Önslisans: 2 yıllık önlisans programlarından mezun olan adayların girebildiği sınavdır.
KPSS Ortaöğretim: Liseden mezun olan adayların girebildiği sınavdır.
KPSS Lisans sınavına girmek isteyen adaylar diğer iki KPSS sınavına giremezler. Bu sınavların zorluk derecesi de giderek artmaktadır. KPSS Önlisans ile KPSS Ortaöğretim iki yılda bir yapılmaktadır. Bu yıllar genellikle çift yıllardır.

KPSS’de Hangi Derslerden Sorular Çıkmaktadır?

KPSS Çıkmış Sorular incelendiğinde 3 KPSS sınavında da ortak dersler sorulduğu görülmektedir. Bu dersler: Türkçe, matematik, geometri, tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgiler. 3 sınavda da 120 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 130 dakika süre verilmektedir. 3 KPSS sınavda da 4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü için dikkatli olmak gerekir. KPSS sınavlarında sorulan 120 soru 60 genel yetenek 60 genel kültür olmak üzere 2 bölüme ayrılır. Bilgenç bunun için 120 sorunun derslere göre dağılımını sizler için incelemiş:

  • Türkçe: 30 soru
  • Matematik: 27 soru
  • Geometri: 3 soru
  • Tarih: 25 soru
  • Coğrafya: 18 soru
  • Vatandaşlık: 9 soru
  • Güncel Bilgiler: 6 soru şeklindedir.

KPSS’de Hangi Konular Çıkmaktadır?

Üst paragraflarda KPSS sınavlarında hangi derslerden soru sorulduğunu belirtmiştik. Peki bu derslerin hangi konularından soru sorulmaktadır? Konu dağılımlarına geçmeden önce şunu belirtmek istiyoruz: KPSS sınavlarının zorluk dereceleri aynı değildir. Zorluk derecesine göre sıralayacak olursa, KPSS Lisans, KPSS Önlisanstan, bu da KPSS Ortaöğretimden daha zordur. Sınav içeriklerinde aynı konular yer almasına rağmen soruların zorluk derecesi arasında belirgin bir fark vardır. KPSS Lisans sınavında yer alan konuları için KPSS Lisans Konuları sayfamızı kontrol edebilirsiniz.

Kaynak:

https://www.bilgenc.com/2019-kpss-lisans-konulari-ve-soru-dagilimi/

 

Bu yazı Kpss 2019 Ders Dağılımları ilk olarak şurada görüldü: .

]]>
http://www.kpsskonu.com/haberler/kpss-ders-dagilimi-2019/feed/ 1 5959
Öğretmen Ataması Kontenjan Dağılımı 2017 http://www.kpsskonu.com/haberler/ogretmen-atamasi-kontenjan-dagilimi/ http://www.kpsskonu.com/haberler/ogretmen-atamasi-kontenjan-dagilimi/#respond Fri, 17 Feb 2017 12:29:01 +0000 http://www.kpsskonu.com/?p=5791 Mart ayında yapılması planlanan öğretmen atamalarına ilişkin kontenjan dağılımı MEB tarafından yayınlandı. Birçok aday öğretmenin merakla beklediği atama müjdesinden sonra gözler kontenjanlara çevrilmişti. Öğretmen Kontenjan Dağılımları 2017 Mart ayında yapılacak atamaya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen atamasına dair kontenjanlarını yayınladı. Atama aşağıdaki gibi olacak. PDF dosyasına da buradan ulaşabilirsiniz: http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_02/17150157_20.127_sYzleYmeli_YYretmen_AlYmY_Duyurusu.pdf Birçok aday öğretmen 2016’daki […]

Bu yazı Öğretmen Ataması Kontenjan Dağılımı 2017 ilk olarak şurada görüldü: .

]]>

Mart ayında yapılması planlanan öğretmen atamalarına ilişkin kontenjan dağılımı MEB tarafından yayınlandı. Birçok aday öğretmenin merakla beklediği atama müjdesinden sonra gözler kontenjanlara çevrilmişti.

Öğretmen Kontenjan Dağılımları

2017 Mart ayında yapılacak atamaya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen atamasına dair kontenjanlarını yayınladı. Atama aşağıdaki gibi olacak.

2017 Sözleşmeli Öğretmen Kontenjan ve Branş Dağılımı

PDF dosyasına da buradan ulaşabilirsiniz:

http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_02/17150157_20.127_sYzleYmeli_YYretmen_AlYmY_Duyurusu.pdf

Birçok aday öğretmen 2016’daki atamadan sonra 2017’de atamanın ne zaman olacağını merakla bekliyordu. İsmet Yılmaz’ın atama müjdesinden sonra öğretmen adayları atama sayısına ve kontenjan dağılımlarına odaklanmıştı. Yukarıda belirtilen atama sayıları bazı bölümleri memnun edecek, bazı bölümleri de belki isyan ettirecek. Fakat yapılan atamalarda o bölümlerin çalışmaları, atama ihtiyaçları, o bölümden kalan mezun sayısı, revaçta olan öğretmenlik dalları, kapatılan bölümlerin mezunları ve daha birçok etken öğretmen atama kontenjanlarının belirlenmesinde etkili olmuştur.

Atama Takvimi 2017

Atama kontenjanlarının belirlenmesinden sonra atamaların ne zaman yapılacağı ve atama takviminin ne olacağı da Milli Eğitim Bakanlığının Twitter adresi üzerinden yayınlandı. Başvurular 15 Martta. Sözlü sınavlar ise 3-7 Nisan’da yapılacak.

2017 Öğretmen Atama Takvimi

Bu yazı Öğretmen Ataması Kontenjan Dağılımı 2017 ilk olarak şurada görüldü: .

]]>
http://www.kpsskonu.com/haberler/ogretmen-atamasi-kontenjan-dagilimi/feed/ 0 5791
20 Bin Öğretmen Ataması http://www.kpsskonu.com/haberler/20-bin-ogretmen-atamasi/ http://www.kpsskonu.com/haberler/20-bin-ogretmen-atamasi/#respond Tue, 14 Feb 2017 16:18:51 +0000 http://www.kpsskonu.com/?p=5787 Şubat ataması olacak mı olmayacak mı derken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın verdiği müjdeyle öğretmen adayları biraz da olsa rahat bir nefes aldı. İsmet Yılmaz 20 Bin öğretmen alımının olacağını ve duyurunun bu hafta yapılacağını belirtmişti. 20 Bin Öğretmen Alımı Başbakan, Maliye Bakanı ve Çalışma ve Sosyal Bakanıyla yapılan toplantı yaptıklarını belirten İsmet Yılmaz 20 […]

Bu yazı 20 Bin Öğretmen Ataması ilk olarak şurada görüldü: .

]]>

Şubat ataması olacak mı olmayacak mı derken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın verdiği müjdeyle öğretmen adayları biraz da olsa rahat bir nefes aldı. İsmet Yılmaz 20 Bin öğretmen alımının olacağını ve duyurunun bu hafta yapılacağını belirtmişti.

20 Bin Öğretmen Alımı

Başbakan, Maliye Bakanı ve Çalışma ve Sosyal Bakanıyla yapılan toplantı yaptıklarını belirten İsmet Yılmaz 20 Bin öğretmen alımının yapılacağını ve öğretmen adaylarına hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Bu açıklamanın ardından öğretmen adaylarının merak ettikleri diğer soru başlıkları da şimdiden cevap bulmayı bekliyor. Atamanın tam olarak hangi tarihte yapılacağı, alımların kadrolu mu yoksa sözleşmeli mi olacağı, öğretmen adaylarının kendi branşlarından kaç atama yapılacağı şu anda akıldaki sorular.

Kadrolu mu Sözleşmeli mi?

20 Bin öğretmen atamasının kadrolu olması öngörülmüyor. Bilineceği üzere  Bütçe kanununda belirtilen maddeye göre tüm kurumların 5 bin kadrolu atama hakkı bulunuyor. Bu bağlamda 20 Bin öğretmen atamasının sözleşmeli olarak yapılması kuvvetle muhtemel.

Atama Şubatta mı Martta mı?

Açıklama henüz gerçekleşmişken öğretmen adaylarının aklındaki bir diğer soru da atamanın hangi ayda yapılacağı. Daha kadrolar ve alımlar bile belli değilken atamanın Şubat ayında yapılması çok zor gözüküyor. Dolayısıyla 20 bin öğretmen atamasının Mart ayında yapılması bekleniyor.

Bunların dışında İsmet Yılmaz, yeni bir uygulamaya geçileceğini ve atamaların artık Temmuz ayında değil de Şubat ayında yapılabileceğini belirtmişti. Bu ayrı bir konu, fakat 20 Bin öğretmen atamasının 2017 Şubat ayında yapılması mümkün gözükmüyor.

Hangi Branştan Kaç Atama Olacak?

Her atama haberinde denk geldiğiniz ve cevabını bulmadığınız bir soru da atamanın hangi branştan ne kadar olacağı. KpssKonu.Com olarak binlerce yanıltan kontenjan haberleri ve tahminleri yapmayacağız. Bundan önceki yıllarda ve atama öncesinde yapılan hiçbir tahminle atama kontenjanları birbirini tutmamıştır. Bu yüzden sizi yanıltmak istemeyiz. Çünkü bölümün mezunlarının bakanlıklardan randevu alarak görüşmeleri, talepler, adayların kendi uğraşlarıyla dertlerini anlatarak kendi bölümlerindeki atama bekleyenleri işaret etmeleri, günün şartları, fakülteler ve bakanlık arasında yapılan kulisler ve daha buna benzer birçok sebep öğretmen atamalarını belirlemektedir.

Bunların dışında o bölümdeki öğretmen fazlalığı, ilgili bölüme ait bekleyen mezun sayısı, ilgili bölüme ait öğretmen ihtiyacı da öğretmen atamalarındaki kontenjanların belirlenmesinde etkili.

Bu yazı 20 Bin Öğretmen Ataması ilk olarak şurada görüldü: .

]]>
http://www.kpsskonu.com/haberler/20-bin-ogretmen-atamasi/feed/ 0 5787
Atama Bekleyen Öğretmenler http://www.kpsskonu.com/haberler/atama-bekleyen-ogretmenler/ http://www.kpsskonu.com/haberler/atama-bekleyen-ogretmenler/#respond Thu, 22 Dec 2016 20:35:41 +0000 http://www.kpsskonu.com/?p=5580 Atama bekleyen öğretmenler, birçok platformda seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Atama bekleyen öğretmenler forumlar, internet siteleri, MEB’den alınan randevular, sosyal medyada oluşturulan gruplar ve yapılan gösteriler gibi yöntemlerle kendi dertlerini anlatmaya çalışmakta ve haklarını aramaktadırlar. Ülkemizdeki öğretmen ihtiyaç fazlalıkları, genelde mezun olunan öğretmenlik programı ve o bölüme duyulan öğretmen ihtiyaçlarının devlet kadrosunda az olması sonucunda ortaya çıkıyor. Sistemin […]

Bu yazı Atama Bekleyen Öğretmenler ilk olarak şurada görüldü: .

]]>

Atama bekleyen öğretmenler, birçok platformda seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Atama bekleyen öğretmenler forumlar, internet siteleri, MEB’den alınan randevular, sosyal medyada oluşturulan gruplar ve yapılan gösteriler gibi yöntemlerle kendi dertlerini anlatmaya çalışmakta ve haklarını aramaktadırlar.

Ülkemizdeki öğretmen ihtiyaç fazlalıkları, genelde mezun olunan öğretmenlik programı ve o bölüme duyulan öğretmen ihtiyaçlarının devlet kadrosunda az olması sonucunda ortaya çıkıyor. Sistemin sık değişmesi, bazı bölümlerin kapatılması veya yeni açılması, diğer bölümlerin aynı öğretmenlik programı dahilinde tercih yapabilmesi gibi etkenler bu dengesizliği ortaya çıkarmaktadır.

Üniversiteye ilk girdiği anda bunun farkında olmayan öğrencilerin beklentisi, doğal olarak mezun olduktan sonra öğretmenlik mesleğine hemen başlamaktır. Fakat karşılarına KPSS sınavı çıkmaktadır. Öğrenciler doğal olarak şu soruyu düşünmektedir;

4 Yıllık Öğretmenlik bölümünü bitirmeme ve eğitim bilimleri derslerini görmeme rağmen neden KPSS?

Aslında yukarıda belirttiğimiz noktalar bunun cevabı. İhtiyaç fazlası öğretmenler… Bir alanda yığılan mezun öğretmen adaylarını ihtiyaç sayısına göre alabilmek için karşımıza KPSS çıkmaktadır. Böylece o alana dair sınavdan en yüksek puan alan öğretmen adayları atanmaktadır.

Atama bekleyen öğretmenler ile mezun olup işsiz kalan gençlerin bu derdi aslında aynı sorunsala dayanmaktadır. Eğer ki her bölümden ihtiyaç olsaydı ülkenin işsizlik oranı da yüksek oranda düşmüş olacaktı. Bu yüzden mezun olduktan sonra bile, öğrenciler değişik sınavlarla yüzleşiyor. Bu sınavları da atlattıktan sonra ya iş başvurularının kabul edilmesini bekliyor ya da öğretmen veya memur adayları gibi atama bekliyorlar.

Atama Bekleyen Öğretmenler ve Sorunları

Atama bekleyen öğretmenler, her iş bekleyen gibi birçok planı da ertelemek zorunda kalıyor. Evlenme, kariyerini yükseltme, diğer branşlarda kendini deneme veya istediği başka bir mesleğe geçme gibi planlarını erteliyor veya hiç yapamıyorlar. Genelde bir sonraki KPSS sınavına hazırlanmanın yanı sıra sözleşmeli öğretmenlik seçeneklerini değerlendirerek cüzi bir miktar karşılığında çalışmakta, hakkı olan öğretmenliği kadrolu olarak yapamadığı için kendini bir anlamda ezik hissetmekte, henüz kadrolu olarak atanamadığı için aile veya akrabalarından ya da yakın çevresinin baskısıyla mücadele etmekte, diğer kadrolu öğretmenlerin kendini üstün görmelerine tanık olma gibi dezavantajlar eşliğinde çalışmaktadırlar.

Umarız KpssKonu.Com olarak bu platformdan da atanamayan öğretmenlerin, memurların ve iş bekleyenlerin sesi olabilir ve az da olsa katkı sağlayabiliriz. Yorumlarınızla da bu yazıyı okuyanlara isteklerinizi ve taleplerinizi iletebilirsiniz. Atanamayan hiçbir öğretmen kalmaması dileğiyle.

Bu yazı Atama Bekleyen Öğretmenler ilk olarak şurada görüldü: .

]]>
http://www.kpsskonu.com/haberler/atama-bekleyen-ogretmenler/feed/ 0 5580
2017 LYS’de Açık Uçlu Sorular Olacak mı? http://www.kpsskonu.com/haberler/lysde-artik-acik-uclu-sorular-da-olacak/ http://www.kpsskonu.com/haberler/lysde-artik-acik-uclu-sorular-da-olacak/#respond Thu, 22 Dec 2016 15:28:53 +0000 http://www.kpsskonu.com/?p=5577 LYS’de artık açık sorular yer alacak mı? YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. LYS’de 2017 yılındaki sınav da dahil olmak üzere bazı sistem değişikliklerine gidileceğini belirtti. Öğrenciler LYS’de Açık Uçlu Sorularla 2017’de Tanışacak Öğrencilerin bu konu da tedirgin olmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. başlangıç amaçlı LYS’de az miktarda sorunun açık uçlu olacağını belirtti. […]

Bu yazı 2017 LYS’de Açık Uçlu Sorular Olacak mı? ilk olarak şurada görüldü: .

]]>

LYS’de artık açık sorular yer alacak mı? YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. LYS’de 2017 yılındaki sınav da dahil olmak üzere bazı sistem değişikliklerine gidileceğini belirtti.

Öğrenciler LYS’de Açık Uçlu Sorularla 2017’de Tanışacak

Öğrencilerin bu konu da tedirgin olmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. başlangıç amaçlı LYS’de az miktarda sorunun açık uçlu olacağını belirtti. Açık uçlu sorulara zamanla yavaş yavaş geçileceğini belirten Saraç, öğrencilerin ve velilerin tedirgin olmaması gerektiğini belirtti.

Bu sene sorulacak olan açık uçlu sorular, problemdeki işlemin detaylı olarak yazılması değil de sadece sonucunun yazılması şeklinde olacak diyebiliriz. Diyelim ki problemin sonucu 5 ise, o 5 sayısına nasıl ulaşıldığını gösteren işlem değil de, sadece 5 cevabının yazılması gibi açık uçlu sorular olacak. Dolayısıyla ilk senede çok da büyük radikal değişikliklere gidilmeyecek ve sadece açık uçlu sorulara geçiş amaçlı birkaç soru sorulacak. Aslında verilen örnek sadece Matematik’e ilişkin bir örnek, sözel sorularda açık uçlu soruların nasıl olacağı ise şu anda net değil.

Açık uçlu soruların amacı aslında öğrencilerin analiz yeteneğini ölçmektir. Fakat 2017 yılında yukarıda da belirtildiği gibi detaylı işlem analizi yerine sadece bu tip sorulara geçiş amaçlı, sonuç yazmaya yönelik açık uçlu sorular LYS’de az miktarda karşımıza çıkacak.

Öğretmenlik İçin 240 Bin Şartı

Bundan sonra öğretmenlik için sıralama şartının getirileceğini belirten Saraç, 240 Bin sıralamasını sınır olarak belirlediklerini söyledi. Dolayısıyla 240 Bin sıralamasının altında olanlar üniversite tercihlerinde öğretmenlik için başvuru yapamayacak.

Tüm bunlarla beraber 15 Temmuz sonrası eğitim kurumlarını temizlemeye bağlı olarak, artık öğretmenlik birinci aşamadan ikinci aşamaya nakledildi. Dolayısıyla YGS ile girilebilen Öğretmenlik Programlarına artık LYS sonucuna göre öğrenci alınacak. Aynı durum İlahiyat Fakülteleri için de geçerli olacak ve LYS puanları ile tercih yapılabilecek.

Bu yazı 2017 LYS’de Açık Uçlu Sorular Olacak mı? ilk olarak şurada görüldü: .

]]>
http://www.kpsskonu.com/haberler/lysde-artik-acik-uclu-sorular-da-olacak/feed/ 0 5577
2017 ÖSYM KPSS – LYS – YDS – YGS – ALES Sınav Takvimi http://www.kpsskonu.com/haberler/2017-osym-kpss-lys-yds-ygs-ales-sinav-tarihleri/ http://www.kpsskonu.com/haberler/2017-osym-kpss-lys-yds-ygs-ales-sinav-tarihleri/#respond Thu, 22 Dec 2016 02:26:28 +0000 http://www.kpsskonu.com/?p=5570 2017 Yılında ÖSYM’nin yapacağı sınavlar içinde yer alan KPSS, E-Yds, ALES, LYS, YGS ve diğer sınavlara ait başvuru tarihleri ve sınavların yapılacağı tarihleri aşağıdaki listeden bulabilirsiniz. 2017 e-YDS Başvuru ve Sınav Tarihleri 2017 yılı içinde 10 defa yapılacak olan e-YDS, yani Elektronik Yabacı Dil Sınavına ait başvuru ve sınav tarihleri ÖSYM’nin takvimine göre şu şekilde […]

Bu yazı 2017 ÖSYM KPSS – LYS – YDS – YGS – ALES Sınav Takvimi ilk olarak şurada görüldü: .

]]>

2017 Yılında ÖSYM’nin yapacağı sınavlar içinde yer alan KPSS, E-Yds, ALES, LYS, YGS ve diğer sınavlara ait başvuru tarihleri ve sınavların yapılacağı tarihleri aşağıdaki listeden bulabilirsiniz.

2017 e-YDS Başvuru ve Sınav Tarihleri

2017 yılı içinde 10 defa yapılacak olan e-YDS, yani Elektronik Yabacı Dil Sınavına ait başvuru ve sınav tarihleri ÖSYM’nin takvimine göre şu şekilde olacaktır:

e-YDS Başvuru Tarihleri

2-12 Ocak 2017

2-16 Şubat 2017

23 Şubat – 9 Mart 2017

10-22 Nisan 2017

4-18 Mayıs 2017

25 Mayıs – 8 Haziran 2017

29 Haziran – 13 Temmuz 2017

28 Eylül – 12 Ekim 2017

2-16 Kasım 2017

30 Kasım – 14 Aralık 2017

e-YDS Sınav Tarihleri

21 Ocak 2017

25 Şubat 2017

18 Mart 2017

29 Nisan 2017

27 Mayıs 2017

18 Haziran 2017

22 Temmuz 2017

21 Ekim 2017

25 Kasım 2017

23 Aralık 2017

2017 e-ALES Başvuru ve Sınav Tarihleri

2017 yılında Elektronik Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, kısaca belirtilen e-ALES 2 defa yapılacaktır. Bu sınava ait başvuru ve sınav tarihleri aşağıdaki gibidir:

e-ALES Başvuru Tarihleri

20 Ocak – 2 Şubat 2017

6-20 Temmuz 2017

e-ALES Sınav Tarihleri

12 Şubat 2017

29 Temmuz 2017

2017 YGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Tarihi

2017 yılında yapılacak YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) başvuru ve sınav tarihi aşağıdaki gibi olacaktır:

YGS Başvuru Tarihleri

4-18 Ocak 2017

YGS Sınav Tarihi

12 Mart 2017

2017 LYS Başvuru Tarihleri ve Sınav Tarihleri

2017 yılında yapılacak olan LYS1 (Matematik), LYS2 (Fen Bilimleri), LYS3 (Edebiyat – Coğrafya), LYS4 (Sosyal Bilimler), LYS5 (Yabancı Dil) sınavlarına ilişkin başvuru tarihleri ve sınav tarihleri ÖSYM takviminde şu şekilde yer almaktadır:

LYS1 Başvuru Tarihleri

4-17 Nisan 2017

LYS2 Başvuru Tarihleri

4-17 Nisan 2017

LYS3 Başvuru Tarihleri

4-17 Nisan 2017

LYS4 Başvuru Tarihleri

4-17 Nisan 2017

LYS5 Başvuru Tarihleri

4-17 Nisan 2017

LYS1 Sınav Tarihi

11 Haziran 2017

LYS2 Sınav Tarihi

17 Haziran 2017

LYS3 Sınav Tarihi

18 Haziran 2017

LYS4 Sınav Tarihi

10 Haziran 2017

LYS5 Sınav Tarihi

17 Haziran 2017

2017 ALES Başvuru Tarihleri ve Sınav Tarihleri

2017’de ÖSYM’nin belirlemiş olduğu tarihlere göre ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı), İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olarak aşağıda yer aldığı gibi 2 sefer yapılacaktır:

ALES İlkbahar Başvuru Tarihleri

15-23 Mart 2017

ALES İlkbahar Sınav Tarihi

7 Mayıs 2017

ALES Sonbahar Başvuru Tarihleri

26 Eylül – 4 Ekim 2017

ALES Sonbahar Sınav Tarihi

19 Kasım 2017

e-ALES sınav tarihleriyle karıştırmayın!

2017 KPSS Başvuru Tarihleri ve Sınav Tarihleri

2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik alanlarına yapılacak olan sınavlar genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavları, alan bilgisi sınavı ve ÖABT olarak 3 şekilde yapılacaktır:

KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür – Eğitim Bilimleri Sınavı

Başvuru Tarihleri

14-27 Mart 2017

Sınav Tarihi

21 Mayıs 2017

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ)

Başvuru Tarihleri

14-27 Mart 2017

Sınav Tarihi

28 Mayıs 2017

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)

Başvuru Tarihleri

14-27 Mart 2017

Sınav Tarihi

16 Temmuz 2017

2017 TUS Başvuru Tarihleri ve Sınav Tarihleri

2017 TUS, yani Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı da İlkbahar ve Sonbahar dönemleri olarak 2 defa yapılacaktır:

TUS İlkbahar Başvuru Tarihleri

28 Şubat – 7 Mart 2017

TUS İlkbahar Sınav Tarihi

16 Nisan 2017

TUS Sonbahar Başvuru Tarihleri

2-9 Ağustos 2017

TUS Sonbahar Sınav Tarihi

24 Eylül 2017

2017 YDS Başvuru Tarihleri ve Sınav Tarihleri

2017 YDS sınavı da ÖSYM’nin sınav takvimine göre İlkbahar ve Sonbahar dönemleri olarak 2 ayrı dönemde yapılacaktır. Başvuru ve sınav günleri şu şekilde belirtilmiştir:

YDS İlkbahar Başvuru Tarihleri

8-16 Şubat 2017

YDS İlkbahar Sınav Tarihi

2 Nisan 2017

YDS Sonbahar Başvuru Tarihleri

26 Temmuz – 3 Ağustos 2017

YDS Sonbahar Sınav Tarihi

17 Eylül 2017

e-YDS sınav tarihleriyle karıştırmayın!

2017 Diğer Sınavların Başvuru Tarihleri ve Sınav Tarihleri

2017 STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi (Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı)

Başvuru Tarihleri

28 Şubat – 7 Mart 2017

Sınav Tarihi

16 Nisan 2017

2017 STS Tıp Doktorluğu Sonbahar Dönemi (Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı)

Başvuru Tarihleri

2-9 Ağustos 2017

Sınav Tarihi

24 Eylül 2017

2017 İSG 1. Dönem (İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı)

Başvuru Tarihleri

28 Şubat – 8 Mart 2017

Sınav Tarihi

29 Nisan 2017

2017 İSG 2. Dönem (İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı)

Başvuru Tarihleri

11-19 Ekim 2017

Sınav Tarihi

2 Aralık 2017

2017 DGS (Dikey Geçiş Sınavı)

Başvuru Tarihleri

24 Mayıs – 1 Haziran 2017

Sınav Tarihi

23 Temmuz 2017

2017 DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı)

Başvuru Tarihleri

18-25 Temmuz 2017

Sınav Tarihi

10 Eylül 2017

2017 STS Diş Hekimliği (Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı)

Başvuru Tarihleri

18-25 Temmuz 2017

Sınav Tarihi

10 Eylül 2017

2017 YDUS (Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı)

Başvuru Tarihleri

3-10 Ekim 2017

Sınav Tarihi

17 Aralık 2017

Bu yazı 2017 ÖSYM KPSS – LYS – YDS – YGS – ALES Sınav Takvimi ilk olarak şurada görüldü: .

]]>
http://www.kpsskonu.com/haberler/2017-osym-kpss-lys-yds-ygs-ales-sinav-tarihleri/feed/ 0 5570
2016 KPSS Ortaöğretim Önlisans Tercih Kılavuzu Yayımlandı http://www.kpsskonu.com/haberler/2016-kpss-ortaogretim-onlisans-tercih-klavuzu/ http://www.kpsskonu.com/haberler/2016-kpss-ortaogretim-onlisans-tercih-klavuzu/#respond Wed, 21 Dec 2016 20:21:28 +0000 http://www.kpsskonu.com/?p=5566 2016 KPSS Ortaöğretim ve Ön Lisans tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. 21 Aralık’ta kendi sitesi üzerinden tercih kılavuzunu yayımlayan ÖSYM, sonuçların açıklanmasından sonra tercih işlemlerine başlayacak. Mezun Olunan Tablodan Başvuru 2016 KPSS sınavına giren memur adayları yalnızca mezun olduğu tablodan başvuru yapma haklarına sahiptir. Diğer başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Adayların tercih yaparken bunları muhakkak göz […]

Bu yazı 2016 KPSS Ortaöğretim Önlisans Tercih Kılavuzu Yayımlandı ilk olarak şurada görüldü: .

]]>

2016 KPSS Ortaöğretim ve Ön Lisans tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. 21 Aralık’ta kendi sitesi üzerinden tercih kılavuzunu yayımlayan ÖSYM, sonuçların açıklanmasından sonra tercih işlemlerine başlayacak.

Mezun Olunan Tablodan Başvuru

2016 KPSS sınavına giren memur adayları yalnızca mezun olduğu tablodan başvuru yapma haklarına sahiptir. Diğer başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Adayların tercih yaparken bunları muhakkak göz önünde bulundurması gerekmektedir.

KPSS Ön lisans Ortaöğretim Tercih Başvuru Tarihleri

Tercihler 21 Aralık 2016 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Kılavuza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

2016 KPSS Tercih Kılavuzu

Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Tercih kılavuzunun ilk sayfasında Özel Koşullar, Ortaöğretim Mezunları için Nitelik Kadroları, Ön Lisans Mezunları için Nitelik Kadroları, Lisans Mezunları için nitelik Kadroları gibi tablolara da ulaşabilirsiniz.

Nitelik Kod Sıralaması

Tercih kılavuzu yayımlandıktan sonra adayların tercih yaparken dikkat etmesi gereken bazı hususlar olduğunu da belirtelim. Alımlar nitelik kod sıralandırmasına göre yapılır. Bir bölüm için kadro açan kurum o bölümün sıralamasına dikkat ediyor. Kısaca bir kuruma ait memur olmak istiyorsanız nitelik kod sıralamasına bakmanız gerekmektedir. Kurumların istediği şartlar da göz önüne alınmalıdır. Bir kurumun kaç kişi aldığına baktıktan sonra ilk sıradakiler, nitelik kod sıralamasında başta olanlar birinci, ikinci ve takip eden sıralarda olacaktır. buna göre tercihinizi belirleyin ve ölü tercihler yapmamaya özen gösterin.

Tercihler yapılırken herhangi bir işlem ücreti ödenmeyecektir. Ayrıca Ön Lisans adayları da tercihleri beklediğinden tüm tercih işlemleri de bütün olarak yapılacaktır.

Bu yazı 2016 KPSS Ortaöğretim Önlisans Tercih Kılavuzu Yayımlandı ilk olarak şurada görüldü: .

]]>
http://www.kpsskonu.com/haberler/2016-kpss-ortaogretim-onlisans-tercih-klavuzu/feed/ 0 5566
Şubat 2017 Ataması http://www.kpsskonu.com/haberler/subat-2017-atamasi/ http://www.kpsskonu.com/haberler/subat-2017-atamasi/#respond Wed, 14 Dec 2016 20:59:37 +0000 http://www.kpsskonu.com/?p=5563 Şubat 2017 ataması, tüm öğretmen adaylarının merakla beklediği bu atama için sonunda resmi kaynaktan daha net bir açıklama geldi. Bu kaynak da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz oldu. Bakan İsmet Yılmaz Şubat 2017 ataması için sorulan sorulara cevap verdi. Şubat 2017 Ataması Olacak mı? Birçok öğretmen adayının merakla beklediği Şubat 2017 ataması ile ilgili bilgi […]

Bu yazı Şubat 2017 Ataması ilk olarak şurada görüldü: .

]]>

Şubat 2017 ataması, tüm öğretmen adaylarının merakla beklediği bu atama için sonunda resmi kaynaktan daha net bir açıklama geldi. Bu kaynak da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz oldu. Bakan İsmet Yılmaz Şubat 2017 ataması için sorulan sorulara cevap verdi.

Şubat 2017 Ataması Olacak mı?

Birçok öğretmen adayının merakla beklediği Şubat 2017 ataması ile ilgili bilgi veren Bakan İsmet Yılmaz, bu konudaki temel noktanın Devlet Personel Başkanlığı’ndan gelecek haberle ilintili olduğunu belirtti. Bu konuda ihtiyacın olduğunu belirten İsmet Yılmaz, aslında atamanın sinyallerini de vermiş oldu.

Bilindiği üzere Başbakan Binali Yıldırım Şubat atamalarında 500 engelli öğretmen ataması yapılacağını belirtmişti. Bu da Şubat 2017 ataması olacağına dair bir başka sinyal. KpssKonu.Com olarak şu ana kadar yapılan açıklamalar ışığında beklentimiz atamanın olacağı yönünde. Tabi ki kesinlik belirtemeyiz fakat son açıklamalar bize bunu gösteriyor. Umarız öyle de olur. Fakat atamanın olması tek başına tabi ki yeterli değil, hangi branşlardan ne karad alım yapılacağı da önem teşkil etmekte.

Benim Vereceğim Bir Karar Değil

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Şubat 2017 ataması ile ilgili sorulara karşılık, bunun tek başına verebileceği bir karar olmadığının altını çizdi. Yılmaz, Başbakanın, Maliye Bakanının ve Devlet Personel Başkanlığın’dan gelecek haberlerin bir atama olup olmayacağının belirleyeceğini söyledi. Ayrıca Türkiye’nin öğretmene ihtiyacı var diye ekledi.

Buradan anladığımız İsmet Yılmaz,  öğretmen adaylarının beklentilerinin farkında, öğretmen ihtiyacını da söylemlerinde belirtiyor. Bu ve diğer ek açıklamalar da atamanın yapılacağına dair bize sinyal vermekte. Geleceğini en kısa sürede şekillendirmek isteyen, şu anda işsiz olan, sözleşmeli olarak öğretmenlik görevlerini icra edenler ve bu seneden ümidini kesip bir sonraki KPSS sınavına hazırlanmakta olan öğretmen adayları mevcut. Umarız atama bekleyen tüm öğretmen adayları da Şubat 2017 atamasında istedikleri atama sayısına kavuşurlar.

Bu yazı Şubat 2017 Ataması ilk olarak şurada görüldü: .

]]>
http://www.kpsskonu.com/haberler/subat-2017-atamasi/feed/ 0 5563
2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları http://www.kpsskonu.com/haberler/2016-kpss-ortaogretim-sonuclari/ http://www.kpsskonu.com/haberler/2016-kpss-ortaogretim-sonuclari/#respond Tue, 06 Dec 2016 19:09:44 +0000 http://www.kpsskonu.com/?p=5559 2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları, 3 Milyondan fazla aday tarafından heyecanla beklenmektedir. Bu sene rekor bir katılım olduğu 2016 KPSS Ortaöğretim sınavının hemen ardından soruları ve cevapları yayınlamış ve adaylar sınav sonuçlarını KPSS puan hesaplama sitelerinden öğrenmeye çalışmıştı. Ancak hiçbir zaman adaylar puanlarını bu şekilde netleştiremez. Çünkü soruların tamamını aklında tutamayan adaylar, hangi soruya hangi cevabı verdiğini […]

Bu yazı 2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları ilk olarak şurada görüldü: .

]]>

2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları, 3 Milyondan fazla aday tarafından heyecanla beklenmektedir. Bu sene rekor bir katılım olduğu 2016 KPSS Ortaöğretim sınavının hemen ardından soruları ve cevapları yayınlamış ve adaylar sınav sonuçlarını KPSS puan hesaplama sitelerinden öğrenmeye çalışmıştı.

Ancak hiçbir zaman adaylar puanlarını bu şekilde netleştiremez. Çünkü soruların tamamını aklında tutamayan adaylar, hangi soruya hangi cevabı verdiğini de bazı sorularda unutmaktadır. Bunların dışında standart sapma, hangi sorunun ne kadar doğru cevaplandığı ve adayın bu soruyu doğru yanıtlayıp yanıtlamadığı, sınava girenlerin ortalaması ve daha nice etken sınav sonuçlarını önceden kestirmeyi zorlaştırmaktadır.

2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları

Sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr/ adresindeki ÖSYM sonuç açıklama sisteminde yer almaktadır. Sınava giren adaylar buradan TC kimlik numaraları ve önceden belirledikleri şifrelerle sisteme giriş yapabilir, sınav kağıtlarını ve cevap kağıtlarını görüntüleyebilir, hangi soruya ne cevap verdiğine ulaşabilir ve 2016 KPSS Ortaöğretim sonuçları sayfasından sınavdan kaç puan aldığını görebilir.

Sonuç Açıklama Sayfası

Sonuç açıklama sayfasında adayların KPSS puan türlerinden hangisinden kaç puan aldığı, ve bu KPSS alanlarından hangisinde kaçıncı sırada olduğunu görebilirler. Böylece adaylar tercih işlemleri başladığında puan ve sıralamaya göre önceden o kurum hangi sıralamayla aldıysa ona göre tercih yapabilir ve sağlam bir öngörü yapabilirler.

2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları İçin İtiraz

Sınav sonuçları alındığında, cevaplarda bir problem olduğunu düşünenler, eksik puan ya da sıralama hatası olduğunu düşünenler, soruyu doğru cevapladığı halde yanlış olarak hesaplandığını görenler veya buna benzer sebeplerden dolayı, sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen tüm memur adayları ”Genel Amaçlı Dilekçe” örneği ile ÖSYM’ye başvurabilir ve itiraz edebilirler.

Bu yazı 2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları ilk olarak şurada görüldü: .

]]>
http://www.kpsskonu.com/haberler/2016-kpss-ortaogretim-sonuclari/feed/ 0 5559
2017 Şubat Ataması 30 Bin Öğretmen Alınacak mı? http://www.kpsskonu.com/haberler/2017-subat-atamasi-30-bin-ogretmen-alinacak-mi/ http://www.kpsskonu.com/haberler/2017-subat-atamasi-30-bin-ogretmen-alinacak-mi/#respond Sun, 27 Nov 2016 17:34:36 +0000 http://www.kpsskonu.com/?p=5186 Özellikle 15 Temmuz olayından sonra FETÖ operasyonlarıyla beraber birçok kişi ya açığa alındı ya da öğretmenlik meslekleri sona erdirildi. Buna bağlı olarak da öğretmen adayları öğretmen açığı olduğunu düşünüyor ve Şubat ataması bekliyor. Her ne kadar Başbakan Binali Yıldırım bu konuda bir açık olmadığını 26 Kasım’da belirtse de, Devlet Bahçelinin 22 Kasım’da grup toplantısında yaptığı açıklama hala […]

Bu yazı 2017 Şubat Ataması 30 Bin Öğretmen Alınacak mı? ilk olarak şurada görüldü: .

]]>

Özellikle 15 Temmuz olayından sonra FETÖ operasyonlarıyla beraber birçok kişi ya açığa alındı ya da öğretmenlik meslekleri sona erdirildi. Buna bağlı olarak da öğretmen adayları öğretmen açığı olduğunu düşünüyor ve Şubat ataması bekliyor. Her ne kadar Başbakan Binali Yıldırım bu konuda bir açık olmadığını 26 Kasım’da belirtse de, Devlet Bahçelinin 22 Kasım’da grup toplantısında yaptığı açıklama hala gündemde.

30 Bin Öğretmen Ataması

22 Kasım’daki grup konuşmasında bu konuya değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2017 Şubat ayında 30 bin öğretmen atamasının gündemde olduğunu belirtti. 2016 Ekim ayında 18 bin 500 öğretmenin sözleşmeli olarak alındığını belirten Bahçeli, atanamayan öğretmenin kalmamasını söyledi ve bu sorunun artık kökten çözülmesi gerektiğini açıkladı. Devlet Bahçeli bunlarla beraber grup toplantısında aşağıdaki başlıkları da değindi:

  • Teftiş sistemi tek çatı altına alınması gerektiği,
  • Özrü grubu tayinleri sorununun çözülmesi gerektiği,
  • Ek derslerde alınan ücretlerin yükseltilmesi gerektiği,
  • Terfilerin liyakat ve başarı ölçüsüne göre yapılması,
  • Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması,
  • Emekli öğretmenlerin ekonomik durumlarının layık olduğu seviyeye yükseltilmesi.

Öğretmen Atamalarında Mülakat

KPSS‘den yüksek puan alan öğretmenlerin de sözleşmeli öğretmenlik için mülakata tabi tutulmasını bir mağduriyet olarak gören Devlet Bahçeli, bu şekilde torpilli olan öğretmenlerin göreve gelebileceğini, kayırmacılığın revaçta olmasına bağlı olarak da Milli Eğitimin laçkalaşacağını belirtti.

FETÖ’cü Öğretmenler Ayıklansın

FETÖ’ye bağlı öğretmenlerin eğitimden ayrılmasının milli bir namus olduğunu belirten Bahçeli, suçu sabit olarak görülenlerin ve ortaya çıkanların kesinlikle gözünün yaşına bakılmaması gerektiğini söyledi. Bahçeli grup konuşmasında ayrıca, gerçek bir öğretmenin hain olamayacağını, ByLock kullanan bir öğretmen hakkında gereğinin yapılması gerektiğini aktardı. Acırsak acınacak hale düşeriz diyen Bahçeli, FETÖ’nün hain emellerine alet olmuş bir öğretmenin örgüte üyeliği gerçekten tescil edildiyse cezasını çekmesi gerektiğini dile getirdi.

Mağdur Öğretmenler

Bir öğretmen malum banka ile çalıştı diye ya da malum dersanelerde çalıştı diye de ekmeğinden edilmesini haksızlık olarak ifade eden Bahçeli, asılsız ihbarlara da değindi.

Devlet Bahçeli, aslı olmayan ihbarlarla ve şikayetlerle FETÖ ile bağlantısı olmayan memur ve öğretmenlerin mesleklerinden men edilmesi veya açığa alınmasının da hukuk devleti anlayışına ters düştüğünü söyledi.

Bu yazı 2017 Şubat Ataması 30 Bin Öğretmen Alınacak mı? ilk olarak şurada görüldü: .

]]>
http://www.kpsskonu.com/haberler/2017-subat-atamasi-30-bin-ogretmen-alinacak-mi/feed/ 0 5186